Beveiliging

Uw data in veilige handen: MyFactory by Syscon neemt geen enkel risico met uw data. Alle servers van MyFactory Nederland zijn geo-redundant. Met de best mogelijke beveiliging, backup’s en toegangscontrole. En het meest duurzaam; alle servers zijn zeer energiezuinig.

Redundantie

In ons Tier-3 datacentrum is de hoogste beveiliging niveau qua datacentra in Nederland. Alles in dit datacentrum is redundant uitgevoerd, waardoor de beschikbaarheid van de servers 99,98% is. Daarbuiten heeft myfactory al haar eigen servers ook redundant uitgevoerd, waardoor de beschikbaarheid ook op applicatie niveau gehaald wordt.

Monitoring

Om eventuele storingen voor te kunnen zijn er meer dan 1000 sensoren binnen het netwerk en de applicatie van myfactory aangemaakt. Hierdoor is het mogelijk om een potentiële storing voortijdig te detecteren en te voorkomen dat het een storing wordt. Deze monitoring gebeurt 24 uur per dag 365 dagen per jaar.
Wat betekent dit voor u? Bedrijfssoftware met de allerhoogste beschikbaarheid. 99,98%

Bescherming en veiligheid

Bescherming tegen brand, cybercrime of inbraak zijn allemaal criteria die van belang zijn bij een goed datacentrum. Equinix levert voor zowel banken als overheidsinstellingen diensten waarbij de bescherming en veiligheid voorop staan.
Om toegang te krijgen tot een datacentrum van Equinix zal eerst per keer vooraf toestemming gegeven moeten worden. De persoon die dan toegang krijgt moet reeds bekend zijn en zal gecontroleerd worden via een paspoort en biometrische scan op elke deur tot bij de servers. Alleen de deuren waar men toegang toe heeft, gaan open.

Internettoegang

Om altijd internetconnectiviteit te kunnen garanderen zijn er bij Equinix aan twee verschillende kanten van het gebouw internetconnecties aangelegd die redundant van elkaar zijn. Dit garandeert alleen nog niet dat de provider ook beschikbaarheid kan garanderen. Dit wordt opgevangen doordat myfactory twee geografisch gescheiden datacentra heeft die met elkaar verbonden zijn via een private glasvezelverbinding. (Darkfiber). Bij uitval van de internetprovider op een van de datacentra wordt het verkeer automatisch doorgestuurd naar het andere datacentrum via een andere interprovider. Al deze voorzorgsmaatregelen maken dat u altijd, op elke plek toegang heeft tot uw myfactory data.