Oplossingen

MyFactory by Syscon heeft handige tools om uw business efficiënter te maken.

Hieronder een overzicht met de meest gebruikte functies

CRM

Altijd toegang tot uw klantenbestand, gestroomlijnde verkoopprocessen en effectieve marketing liggen binnen handbereik met MyFactory, de volledig geïntegreerde CRM cloudoplossing.

Het opbouwen en onderhouden van klantrelaties is niet meer weg te denken uit het MKB. Doelgroepanalyse door de marketingafdeling, effectieve correspondentie voor de juiste service en ondersteuning, administratie van contacten, e-mails, taken en afspraken lijken relatief weinig spectaculair, maar zijn van essentieel belang. Het zijn vaak tijdrovende klussen en vormen een groot gedeelte van succesvol klantbeheer.

De inzet van MyFactory.CRM reduceert de kosten van succesvol klantbeheer door het stroomlijnen en automatiseren van processen. Op die manier blijft er tijd en geld over voor de intensivering van belangrijke relaties.

MyFactory.CRM biedt een naadloze integratie van het plannen van taken, e-mail marketing en langetermijnplanning in de gehele bedrijfssoftware.

De volledige klantendatabase wordt door de zelf te bepalen kenmerken, de geautomatiseerde communicatiemogelijkheden en omvangrijke beheersmogelijkheden zoveel meer dan alleen een verzameling gegevens: klantgegevens worden vanaf de basis efficiënter, effectievere organisatie-, communicatie- en marketingplanning.

Opsporen en kwalificeren van orderkansen

MyFactory.CRM biedt een duidelijk overzicht van de volledige salesfunnel. U kunt het ontstaan en de ontwikkeling van een orderkans van begin tot eind volgen.

Contactbeheer

Meer dan ooit is de klant koning. De koper is aan zet, wat inhoudt dat een up-to-date en nauwkeurig bijgehouden klantendatabase van essentieel belang is, Van het aanmaken van een contactpersoon, efficiënte administratie van contactmomenten tot het evalueren van deze contacten, MyFactory.CRM ondersteunt een efficiënt klantbeheer.

Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwe contacten rechtstreeks vanuit e-mails worden aangemaakt, zijn het soort contactmomenten vrij te definiëren en ook de onderwerpen kunnen worden opgespoord en geëvalueerd.

Het klantbeheer van de MyFactory.CRM module is volledig geïntegreerd in de ERP module. Op deze manier is op elk moment in de customer journey alle informatie – van e-mails, telefoontjes tot gesprekken – voor iedereen beschikbaar, of het nu een lead of actieve klant betreft.

Ook de invloed van de verschillende soorten en intensiteit van contactmomenten op het acquisitieresultaat laat zich eenvoudig en overzichtelijk analyseren.

Volledige integratie met ERP module

Het MyFactory.CRM contactbeheer is rechtstreeks gekoppeld aan de ERP module en zorgt op deze manier voor een feilloze contacthistorie over de gehele levenscyclus van de klant.

Stamgegevens

MyFactory.CRM gaat heel ver in het vastleggen en beheer van klantgegevens. Op deze manier wordt de medewerker uitgebreid ondersteund bij het groeperen en classificeren van de informatie, als ook bij het opstellen van diverse communicatie-uitingen.

Al bij het opvoeren van de gegevens kan een contact aan adresgroepen en interessegebieden worden gekoppeld. Dit is bijzonder waardevol gezien de hele onderneming over deze gegevens kan beschikken, ook bij het waarderen van orderkansen of de voorbereiding van een marketingcampagne.

Voor terugkerende informatieverzoeken of berichten kan men terugvallen op tekstvakken die naar eigen inzicht kunnen worden ingericht. Op deze manier helpt MyFactory.CRM bij een effectief en efficiënt klantbeheer.

Mobiele app

Altijd en overal de volledige beschikking over uw klantinformatie. Of u nu onderweg bent of op kantoor. Deze droom is al zo oud als Customer Relationship Management zelf. MyFactory.CRM maakt deze droom waar! Via onze eigen, zwaar beveiligde datacentra in Nederland kunt u ongeacht werkplek of apparaat altijd bij uw gegevens. Geen gedoe meer met ingewikkelde inlogpogingen op uw bedrijfsnetwerk; het enige wat u nodig heeft, is een apparaat met internettoegang.

Bij een klant op locatie, thuis of zelfs op vakantie: u heeft via de cloud altijd toegang tot alle belangrijke bedrijfsgegevens. Of u nu een smartphone, tablet, laptop of PC in handen heeft, de weergave van de gegevens is geoptimaliseerd voor het apparaat wat op dat moment wordt gebruikt. Buitendienstmedewerkers en flexwerkers beschikken op deze manier over up-to-date informatie en kunnen ongeacht de locatie snel reageren.

Marketing

Succesvolle marketing valt of staat met een nauwkeurige en op maat gesneden aanpak van prospects en klanten. MyFactory.CRM biedt de benodigde instrumenten hiertoe. Denk hierbij aan uitgebreide mogelijkheden tot doelgroepanalyse, eenvoudig beheer van campagnes en de organisatie van online en offline communicatie.

In MyFactory.CRM kunnen doelgroepen worden samengesteld op basis van vrij definieerbare kenmerken, herkomst van het contact, omzet en nog veel meer. Evenementen en marketingacties worden van planning tot uitvoering, nacalculatie en monitoring ondersteund. Nieuwsbrieven en mailreeksen kunnen rechtstreeks vanuit MyFactory.CRM worden opgesteld, verstuurd en beheerd.

Dit is slechts een greep uit de voordelen van efficiënte en effectieve marketing met behulp van MyFactory.CRM.

E-mail marketing

Batch e-mails kunnen eenvoudig en snel worden opgesteld en verstuurd vanuit MyFactory.CRM.

Campagne management

Vereenvoudig de planning, uitvoering en controle van complexe marketingcampagnes met behulp van MyFactory.CRM project management.

Event management

MyFactory.CRM beschikt over een uitgebreid event management tool voor de coördinatie van beurzen, netwerk- en andersoortige evenementen.

Doelgroepselectie

In MyFactory.CRM kunnen doelgroepen worden gedefinieerd en geëvalueerd op basis van uiteenlopende kenmerken, zoals bijvoorbeeld branche, maar denk ook aan een selectie op basis van meer dynamische waardes als bijvoorbeeld omzet.

Doelgroepen beheer

Adressen zijn eenvoudig te selecteren op basis van de groep waartoe ze behoren en/of het type gesprekspartner. Hierdoor communiceert u altijd met de juiste contactpersoon binnen de door u geselecteerde organisaties.

Dynamische doelgroepen

Adresselecties kunnen automatisch worden bijgewerkt op basis van veranderlijke waardes zoals omzet.

Statische doelgroepen

Uiteraard kunnen ook een statische doelgroepen worden vastgesteld op basis van bijvoorbeeld branche, vertegenwoordiger, regio of andere vrij definieerbare kenmerken.

Volledige BI tools (Business intelligence)

Een effectief en efficiënt marketing- en salesproces vereist nauwkeurige, actuele en op de gebruiker afgestemde data. MyFactory.CRM biedt uitgebreide mogelijkheden voor de evaluatie van adres- en contactgegevens, als ook het nauwgezet volgen van de acquisitie-activiteiten. Hierdoor krijgt u inzicht in het verkoopproces en de voorspelbaarheid van de omzet. De eenvoudig te configureren verkooprapportages vereenvoudigen het werk van het sales management en leiden tot betere, op data gebaseerde beslissingen.

Ook de verkoper zelf wordt ondersteund door tal van BI (Business intelligence) tools. Overzichten van orderkansen helpen bij het in kaart brengen en evalueren van openstaande offertes of potentiële klanten. Lopende projecten kunnen worden bekeken en diverse – vooraf geconfigureerde – lijsten geven via slechts een druk op de knop een duidelijke overzicht. Adreslijsten en bezoekroutes vereenvoudigen het werk van de buitendienst. Met deze en nog vele andere mogelijkheden ondersteunt MyFactory.CRM een efficiënte marketing en sales en zorgt daarmee voor betere resultaten.

Orderkansen

Het kunnen omzetten van offertes en potentiële opdrachten in daadwerkelijke opdrachten is essentieel voor een succesvol verkoopproces. MyFactory.CRM biedt uitgebreide mogelijkheden tot de administratie, waardering en evaluatie van orderkansen om daarmee deze kansen te analyseren en gericht naar een positief eindresultaat te sturen.

Met name de automatisch te genereren lijsten met orderkansen op basis van omzetwaarde, de waarschijnlijkheid van de opdracht, regio of de verantwoordelijke accountmanager vereenvoudigen het gericht volgen van de meest veelbelovende prospects en klanten. De orderkansen worden in MyFactory.CRM direct gekoppeld aan een waarde die wordt gevormd door de waarschijnlijkheid van het daadwerkelijk binnenhalen van de opdracht en de verkoopwaarde van deze opdracht. MyFactory.CRM biedt hiermee een goed overzicht van de lopende orderkansen.

Overzicht orderkansen

Het doelgericht volgen van de meest waardevolle lopende offertes wordt mogelijk gemaakt door de geautomatiseerde waardering van de orderkansen, die MyFactory.CRM op basis van waarschijnlijkheid van het sluiten van de opdracht en de verwachte omzet bepaalt.

Service en support

De verwachtingen van klanten in geval van problemen zijn hoog gespannen. Professionele service en support zijn derhalve van essentieel belang voor ondernemers in het MKB. MyFactory.CRM bevat een omvangrijke module voor de coördinatie van klantvragen en draagt op die manier bij aan een hogere klanttevredenheid en -binding. Ook de evaluatie van de resultaten verloopt snel en eenvoudig met MyFactory.CRM: overzichten per contactpersoon, klant of leverancier bieden snel overzicht voor verdere beslissingen.

Service en support worden op diverse punten ondersteund en vereenvoudigd door de inzet van MyFactory.CRM. Zo kunnen supportverzoeken die via e-mail binnenkomen automatisch worden beantwoord of middels vooraf opgestelde antwoorden sneller voorzien worden van een antwoord. De geïntegreerde kennisdatabank helpt niet alleen problemen sneller op te lossen, maar ook bij het documenteren van de kennis binnen het gehele bedrijf.

 

ERP

MyFactory.ERP (Enterprise Resource Planning) omvat de bedrijfsonderdelen inkoop, logistiek, magazijnbeheer en verkoop als ook het beheer van alle informatie met betrekking tot klanten, leveranciers en artikelen (producten en diensten).

Services

Bent u in staat te besparen op support en service zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van uw klantenservice of de kwaliteit zelfs te verhogen? Beschikken uw supportmedewerkers over relevante, centraal beschikbare kennis en kunnen zij hun antwoorden al dan niet gedeeltelijk automatiseren? Kunnen zij resultaten en contactmomenten systematisch evalueren en de uitkomsten gebruiken ter optimalisatie? De service-module in MyFactory.ERP ondersteunt u bij de opbouw van een effectief en efficiënt service- en supportproces

Klantvragen worden in MyFactory.ERP automatisch aan het juiste record gekoppeld en zonder enige extra inspanning komt een volledige en begrijpelijke documentatie tot stand. Templates, vooraf gedefinieerde tekstblokken en de geïntegreerde kennisdatabank maken het mogelijk snel, betrouwbaar en eenduidig klantvragen te beantwoorden.

Projecten

Efficiënt en effectief projectmanagement wordt steeds belangrijker in het MKB. Naast de professionele en organisatorische vaardigheden spelen ondersteunende IT systemen hierbij een grote rol. Veel kleine en middelgrote ondernemingen maken gebruik van standalone oplossingen, externe applicaties die niet zijn verbonden met andere bedrijfsapplicaties of door foutgevoelige interfaces van informatie worden voorzien. MyFactory.ERP bevat een projectmanagement systeem dat gebruik maakt van dezelfde database als waar ook het ERP- en CRM-systeem toegang tot heeft.

Dit houdt in dat alle informatie die voor een project nodig is direct toegankelijk is vanuit de applicatie. Bij het opstellen van tijdsplanningen en het toekennen van verantwoordelijkheden kan men rekenen op realtime informatie over de beschikbaarheid van machines en werknemers. Het reserveren van de benodigde resources vraagt niet meer dan een enkele muisklik. MyFactory.ERP biedt een werkelijk volledig geïntegreerd projectmanagement systeem.

Machines, apparatuur en reparaties

Heeft u te allen tijde een volledig overzicht van uw machines en onderdelen? Zijn alle onderhoudsintervallen in één oogopslag inzichtelijk en worden noodzakelijke reparaties in de daarvoor beschikbaar gestelde tijd en budgetten uitgevoerd? Met MyFactory.ERP behoudt u de grip op uw machinepark. Naast de eenvoudige opname en het instant overzicht van de inventaris biedt de applicatie u ook ondersteuning bij de planning van service en onderhoud. Zo houdt u tijd en kosten in het oog en kunt u de totale kosten van machines en onderdelen effectief beheren.

Inkoop

Heeft u een volledig overzicht van alle leveranciers en de bijbehorende condities? Ondersteunt uw inkoopsoftware het automatisch opstellen van bestelopdrachten? Bent u in staat door de juiste evaluaties het inkoopproces inzichtelijk te maken en verbeteren? Een positief bedrijfsresultaat behalen, begint al bij de inkoop. Juist daarom biedt MyFactory.ERP alles wat u nodig heeft voor een doelgericht, kosten-geoptimaliseerd inkoopproces.

In een oogopslag ziet u alle bestellingen en leveringen. Ook vertragingen met betrekking tot levertijd zijn direct inzichtelijk, u kunt snel ingrijpen en gevolgschade zoveel mogelijk beperken. Inkooponderhandelingen bereidt u met slechts enkele muisklikken voor. Eenmaal opgestelde inkoopqueries blijven bewaard en kunt u op willekeurig moment opnieuw gebruiken. Het inkoopproces wordt overzichtelijker, makkelijker te coördineren en beter te optimaliseren.

Bestelopdrachten automatisch genereren

Aan de hand van zelf te bepalen condities, de beschikbare voorraad en (verkoop)opdrachten wordt automatisch een voorstel gedaan voor een bestelopdracht voor het desbetreffende artikel.

Verkoop

Biedt uw ERP-software een toereikend en actueel overzicht van al uw verkopen en kunt u deze analyseren? Bent u in staat repetitieve taken, zoals bijvoorbeeld facturering of het vergaren van documenten, te automatiseren? Beschikt u over voldoende documentatiemogelijkheden en toe te kennen kenmerken om doelgerichte evaluaties uit te voeren? Succesvolle verkoop valt of staat met enerzijds een continue follow-up op basis van de meest actuele gegevens en anderzijds uiterst efficiënte processen die op de achtergrond worden uitgevoerd. MyFactory.ERP biedt u hiertoe uitgebreide ondersteuning.

Zo maakt MyFactory.ERP het mogelijk de verkoopactiviteiten nauwgezet aan te sturen met behulp van geïndividualiseerde en uitgebreide rapportages met betrekking tot omzet per productgroep, vertegenwoordiger, klanten, locaties en/of andere relevante kenmerken. Door zelf kenmerken te definiëren kunt u zeer specifieke klantengroepen samenstellen. Uit nieuwe verkoopopdrachten kunnen automatisch interne orders worden opgesteld en worden vastgelegd in relevante documentatie, welke zowel in batch als individueel kunnen worden verwerkt en afgedrukt.

 

ERP Verkoop Adressen-, klanten- en leveranciersgegevens

Correcte en actuele stamgegevens zijn de centrale bouwsteen voor talloze processen in de onderneming. Naast adressen, contactpersonen, contactmomenten en factuurgegevens kan in MyFactory.ERP ook allerlei andere relevante informatie rechtstreeks in de stamgegevens van klanten of leveranciers worden verwerkt. Met behulp van de geïntegreerde, uitgebreide zoekfunctie kan ook in vrije tekstvelden worden gezocht. Bovendien kan elk gegevensrecord worden voorzien van unieke kenmerken en aan groepen worden toegevoegd.

MyFactory.ERP is dé centrale informatiebron van de organisatie. Met behulp van open interfaces kunnen de gegevens worden gekoppeld aan externe applicaties, zoals bijvoorbeeld PowerBI. Door de ver doorgevoerde integratie van MyFactory zijn de stamgegevens realtime en ongeacht locatie voor andere bedrijfsonderdelen, zoals productie en warehouse management beschikbaar.

Adressen klanten leveranciers 

Prijslijsten en kortingsoverzichten Klantcondities kunnen in MyFactory.ERP met behulp van prijs- en kortingsgroepen automatisch en per klant worden berekend.

Kenmerken zelf te bepalen

Leveranciers, klanten en contacten kunnen worden voorzien van afzonderlijke zoekwoorden om ze vervolgens op basis daarvan te groeperen en toe te kennen.

Inkoop- en verkoopdocumenten opstellen

Het opstellen van offertes of orderbevestigingen neemt in het midden- en kleinbedrijf vaak veel tijd in beslag. Om dit proces te vereenvoudigen maakt MyFactory gebruik van invulformulieren die sterk overeenkomen met de uiteindelijke opdrachtbevestiging of factuur. Zo kan zelfs de onervaren gebruiker eenvoudig en snel een inkoop- of verkooporder inboeken. Het aanpassen van tekst – middels de geïntegreerde teksteditor – verloopt intuïtief en uit zich in een overtuigend eindresultaat. De document-regels kunnen verschillende typeringen hebben; artikel, groeperingen of gewone teksten waardoor het document precies naar wens kan worden opgemaakt.

Ook het invoegen van een afbeelding of actie is rechtstreeks vanuit het document mogelijk. Bovendien zorgen de invulformulieren voor tabel-georiënteerd werken. Al tijdens het opstellen van een orderbevestiging wordt rekening gehouden met de vervolgstappen in de organisatie. Zo wordt bijvoorbeeld zeker gesteld dat niet vrijgegeven artikelen of producten zonder kwaliteitscontrole niet naar een klant kunnen worden verstuurd.

Verzamelfacturen

Niet gefactureerde pakbonnen kunnen in MyFactory.ERP automatisch in een verzamelfactuur worden verwerkt en desgewenst per klant worden aangepast.

Omzetstatistieken

Voor een doelgerichte planning en aansturing van zowel inkoop als verkoop is relevante informatie onmisbaar. MyFactory.ERP biedt hiertoe uitgebreide statistieken. De overzichten kunnen naar eigen inzicht worden opgesteld en als format – voor hergebruik – worden opgeslagen.

Omzetten en inkomsten laten zich op basis van diverse criteria, vestigingsplaats overschrijdend eenvoudig analyseren. Periodes kunnen met elkaar worden vergeleken, al dan niet bepaalde klantengroepen of leveranciersgroepen in beschouwing genomen.

Ook de evaluatie van uw vertegenwoordigers is met slechts enkele muisklikken mogelijk. De gedetailleerde resultaten kunnen voor een intuïtieve analyse ook grafisch worden weergegeven.

MyFactory.ERP faciliteert met name inkoop- en verkoopmanagers bij het verkrijgen van inzicht en de coördinatie van hun werkveld.

Openstaande posten verwerking / aanmaningen

Individueel configureren van aanmaningen per klant of klantgroepen.

BI Tools

Voor een goede analyse van al uw verkoop- en inkoopactiviteiten is het nodig om van alle kanten de gegevens te kunnen bekijken. MyFactory.ERP heeft hiervoor een uitgebreide set aan rapportage en dashboards om dit inzichtelijk te maken. De dashboards kunnen per groep of medewerker apart worden ingesteld zodat alleen die informatie die nodig is, beschikbaar wordt gesteld.

Heeft u aan de uitgebreide tools binnen MyFactory.ERP niet genoeg, dan kunt u ook onze add-on gebruiken om bijvoorbeeld een koppeling te maken met Microsoft BI tools of andere externe BI tools naar keuze.

Analyses

MyFactory.ERP biedt met slechts een muisklik overzicht in openstaande offertes, documenten, leververzoeken, bestellingen en andere bedrijfsvragen.

Magazijn

Kunt u op willekeurig moment alle relevante batches en serienummers achterhalen? Ondersteunt uw bedrijfssoftware verschillende artikelsoorten, -uitvoeringen of, belangrijker nog, het huidige voorraadbeheer? Is de beoordeling van het magazijn op verschillende manieren mogelijk?Met MyFactory.ERP kunt u deze handelingen voor een effectief en efficiënt voorraadbeheer eenvoudig en snel uitvoeren. Zo zijn inventarisatielijsten, evaluatie-overzichten en protocollen met slechts een enkele muisklik op te vragen.

Naast het betrouwbaar detecteren van veranderingen in voorraden ondersteunt de applicatie ook gangbare voorraadbeheer-methodes als LIFO (Last In First Out), FIFO (First In First Out) of HIFO (Highest price In First Out). Het beoordelen van het voorraadbeheer kan op basis van verschillende referentiewaarden – zoals laatste of gemiddelde inkoopprijs – worden uitgevoerd, maar kan ook specifiek op de organisatie worden afgestemd.

Vertegenwoordigers-provisie

Met behulp van MyFactory.ERP kunt op basis van zelf te bepalen grondslagen eenvoudig commissies vaststellen en de betaling ervan afwikkelen.

Kleuren, afmetingen en varianten

MyFactory.ERP ondersteunt een efficiënt beheer van een uitgebreide hoeveelheid artikelvarianten, -kleuren en afmetingen en de gevolgen ervan voor het productieproces.

Contractbeheer, raamovereenkomsten

Het gebruik van order- en contracttemplates zorgt voor een efficiënte standaardisatie en effectief beheer van zakenrelaties.

Voorraadtransacties

In handels- en productiebedrijven speelt een correct overzicht van de voorraad een essentiële rol bij de coördinatie van de productie en verzending van goederen.

MyFactory.ERP biedt naast een exact overzicht van in- en uitgaande voorraad inzicht in serienummers, productiebatches als ook verscheidene inventory management methodes en meertalige en klantspecifieke productbenamingen. De waardering van de voorraden kan op basis van diverse maatstaven plaatsvinden en kan voor meerdere vestigingen vanuit een centraal punt worden gecoördineerd.

Goederen, grondstoffen, handelswaar en eigen productie kunnen met MyFactory.ERP worden beheerd en voorzien van klant- of leverancierspecifieke informatie en prijzen. Vereenvoudig inventarisatie door het centraal vastleggen van protocollen en scorekaarten in de applicatie. Gangbare lijsten zoals inventarislijsten, scorekaarten en boekhoudingsprotocollen zijn al standaard in het MyFactory.ERP voorraadbeheer opgenomen.

Artikelbeheer

In middelgrote ondernemingen worden veel verschillende soorten artikelen gebruikt. Deze moeten in overeenstemming met hun kenmerken zorgvuldig in het warehouse management systeem worden verwerkt. De MyFactory.ERP voorraadboeken ondersteunen zowel handelsartikelen, handelssets als ook grondstoffen, artikelen zonder inventory management en andere type producten. Het volledige voorraadbeheersysteem kan geheel op de onderneming worden afgestemd en individueel geconfigureerd.

Diensten kunnen eveneens worden omschreven en beheerd. Producten voor intern gebruik of uit eigen productie zijn eenvoudig in het proces te verwerken. Prijzen en productinformatie kunnen via MyFactory.ERP op dit eigen gebruik worden aangepast. Zolang aan de logische randvoorwaarden wordt voldaan, zijn tracking van serienummers of batches en de meertaligheid op alle artikelsoorten toepasbaar.

Serienummers en charges

Een compleet beheer van serienummers en charges in MyFactory.ERP zorgt voor volledige traceerbaarheid van het productieproces en het voorraadbeheer.

Voorraadwaardering

De voorraad kan op verschillende manieren worden gewaardeerd; op basis van de gemiddelde voorraad, laatste of gemiddelde inkoopprijs, toegekende waarde per locatie of overkoepelende organisatie.

Vertegenwoordigersmodule

Het vaststellen en afwikkelen van commissiebetalingen is een belangrijk onderdeel van veel ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. Er zijn nog altijd veel bedrijven die hiervoor terugvallen op Excel of soortgelijke, niet geïntegreerde applicaties. Niet alleen betreft dit veel onnodig handwerk, maar ook een bron van mogelijke fouten. Met MyFactory.ERP beschikt u over een geïntegreerde en handzame mogelijkheid tot het eenvoudig en betrouwbaar verwerken van provisies.

Aan de hand van vrij te bepalen regels voor de vergoeding kan de provisie snel en automatisch worden uitgerekend. De gegevens worden tenslotte rechtstreeks uit de ERP en CRM applicatie database gehaald. De basis voor de provisie bepaald uzelf. MyFactory.ERP biedt legio mogelijkheden tot het organiseren van de verkooporganisatie. Zo kunnen vertegenwoordigers eenvoudig aan regio’s of artikelgroepen worden gekoppeld. Documentatie en verrekening verlopen volledig automatisch in payroll runs.

Vertegenwoordigersprovisie

Met behulp van MyFactory.ERP kunt u op basis van zelf te bepalen grondslagen eenvoudig commissies vaststellen en de betaling ervan afwikkelen.

Kleuren, maten, varianten

Ondanks dat de aandacht uitgaat naar de kerncompetenties van de onderneming groeit het dienstenaanbod van het MKB nog altijd. Producten worden in zeer verschillende kleuren, afmetingen en variaties beschikbaar gesteld om zoveel mogelijk aan de individuele klantwens te kunnen voldoen. Om een doeltreffend beheer van het bestel- en productieproces te waarborgen is het van belang dat de verschillende uitvoeringen van eenzelfde product niet ieder als nieuw wordt aangemaakt, maar slechts als een specificatie ervan.

Zo kunt u in MyFactory.ERP bijvoorbeeld voor een kleurvariant of andere afmeting kiezen zonder daarvoor een ander artikel te moeten selecteren. De reeds bestaande processen van het hoofdproduct worden overgenomen en verlaagt op deze manier de kosten van het beheer van de verschillende varianten.

Contractmanagement en raamovereenkomsten

In het licht van een continu verbeteringsproces en kostenreductie is het zaak terugkerende taken te vereenvoudigen door de inzet van het ERP-systeem. Veel winst valt te halen uit per individu le werknemer opgestelde en opgeslagen documenten. Veel gebruikte orders en contracten kunnen centraal in MyFactory.ERP als sjabloon worden opgeslagen en vervolgens gepersonaliseerd worden hergebruikt.

Zo kunnen opdrachtbevestigingen met één muisklik worden aangepast op het land van herkomst van de opdracht. Taal, valuta, fiscale en leveringsvoorwaarden worden moeiteloos en zonder fouten opgeroepen uit de vooraf opgestelde sjablonen. MyFactory.ERP biedt snel en eenvoudig inzicht in de lopende contracten, deadlines, opzegtermijnen en betalingen door een overzichtelijk contractmanagement.

Contractmanagement

Contractvoorwaarden, deadlines, opzegtermijnen en betalingen binnen handbereik met MyFactory.ERP.

Raamovereenkomsten

Snelle afhandeling van opdrachten door het gebruik van centraal opgeslagen sjablonen, bijvoorbeeld voor de verzending naar verschillende landen.

Uitbestedingen

MyFactory.ERP maakt het mogelijk gedetailleerde stuklijsten op te stellen voor de coördinatie van de productie buiten uw eigen bedrijf.

 

MIS

Het volledige geïntegreerde plannings- en BI tool. Hiermee kunt u omzetten, inkomsten en aantallen periodiek plannen, evalueren en tot op diep niveau begrijpen. Hierbij kunt u teruggrijpen op verschillende uitgangspunten zoals klanten, klantgroepen of artikelen.

BI (Business Intelligence) tools

Bent u momenteel in staat de omzet zo gedetailleerd te analyseren, dat u de onderneming effectief kan bijsturen met de beschikbare gegevens? Kunt u de data met slechts enkele muisklikken analyseren of moet u de gegevens eerst naar andere software exporteren? Moet u zich door lange lijsten heen worstelen om informatie te achterhalen of is de data snel te doorzoeken en via grafieken inzichtelijk te maken? In MyFactory.MIS beschikt u over uitgebreide en comfortable analysetools.

Gegevens kunnen rechtstreeks in MyFactory worden geanalyseerd. Het is niet langer nodig toepassingen van derden in te zetten. Tijdrovende gegevensverwerking behoort tot de verleden tijd. Eenmaal gemaakte analyses kunnen worden opgeslagen om later weer opnieuw te gebruiken. De automatische weergave van de gegevens in grafieken vergemakkelijkt het inzicht in de data. Afwijkingen tussen geplande en werkelijke resultaten zijn bijvoorbeeld ook makkelijk inzichtelijk te maken.

Analyse

Omzetanalyses vergen in de meeste kleine en middelgrote ondernemingen veel tijd en moeite. Vaak moeten gegevens uit het ERP systeem worden getrokken en in een ander systeem worden geïmporteerd. Om vervolgens bewerkt en geanalyseerd te worden. Met MyFactory.MIS kunt u de gegevens rechtstreeks in een en hetzelfde systeem beoordelen. De gegevens kunnen zowel in lijsten als in matrixoverzichten worden gepresenteerd. Eigen queries kunnen worden toegevoegd en hergebruikt worden.

Verder kent MyFactory.MIS een bijzonder plezierige, grafische weergave van de omzetanalyses. Met slechts een enkele muisklik kunnen diverse diagrammen worden opgeroepen om geplande en werkelijke data met elkaar te vergelijken. De berekening van de verschillende tussen beide volgt automatisch. Op deze manier helpt MyFactory.MIS op een unieke en gebruiksvriendelijke manier bij een effectieve controle en aansturing van de diverse bedrijfsonderdelen.

Matrixrepresentatie van omzetgegevens

In een matrixrepresentatie kunnen meerdere dimensies in de analyse worden meegenomen. Dit levert een meer intuïtieve benadering van de gegevens op dat bij de standaardlijsten het geval is.

Planning

Kost het maken van de forecasts en budgettering voor alle bedrijfsonderdelen in uw onderneming veel tijd en energie? Vereenvoudigt uw bedrijfssoftware de evaluatie van kosten en baten alsook de planning van de gehele organisatie? Worden deze gegevens regelmatig in het lopende jaar geraadpleegd of verdwijnen ze al gauw naar de achtergrond? MyFactory.MIS erkent het belang van een goede planning en zorgt ervoor dat deze gedurende het hele jaar eenvoudig kan worden geraadpleegd.

KPI’s en planningswaarden voor verschillende bedrijfsonderdelen, klanten, leveranciers, medewerkers, plaats of productie gebieden zijn tot in detail te bewerken. Zowel historische data als ook het verloop daarvan worden naast elkaar inzichtelijk gemaakt. Op basis van hoeveelheden, omzetten en andere KPI’s zorgt MyFactory.MIS voor het eenvoudig plannen en coördineren van uw onderneming.

Jaarplanning

De jaarplanning is voor een onderneming in het MKB een belangrijk ijkpunt. Hiertoe moeten budgetten, omzetten en kosten echter wel beschikbaar zijn en ook kunnen worden geëvalueerd. Niet zelden wordt na goedkeuring de jaarplanning niet of nauwelijks meer geraadpleegd. Met MyFactory.MIS kunt u eenvoudig en op willekeurig moment beschikken over de planning en deze vergelijken met de huidige stand van zaken. Op deze manier biedt MyFactory.MIS de ondernemer een grotere transparantie.

De planning kan op verschillende niveaus worden opgeroepen. Zowel op niveau van de klant, artikel, leverancier, vertegenwoordiger of bijvoorbeeld locatie. Hierbij zijn in het bijzonder de geplande waardes voor zowel inkoop als verkoop seperaat op te vragen. Verschillende waardes zoals omzet, inkomsten en hoeveelheden zijn als uitgangspunt voor de planning en evaluatie in te zetten om zodoende de onderneming en bedrijfsprocessen daadkrachtig te kunnen aansturen.

Verdeling geplande in- en verkoopwaardes

MyFactory.MIS biedt uitgebreide mogelijkheden voor de verdeling van de geplande in- en verkoopwaardes naar diverse klanten, leveranciers, artikelen en andere criteria.

Rapportage

Beschikt u over een dashboard waarin u de stand van zaken van uw onderneming kunt overzien, een gebruiksvriendelijk overzicht waarmee u snel op resultaat kunt sturen? Ondersteunt uw huidige software de individuele en eenvoudige evaluatie van juist die gegevens die voor uw organisatie van belang zijn? Kort gesteld: beperkt uw bedrijfssoftware u in uw ondernemen of verruimt het uw blik? De rapporten van MyFactory.MIS stellen via een overzichtelijk dashboard realtime gegevens beschikbaar met een beter inzicht en een betere aansturing als resultaat.

Op basis van de forecast en rapportage-regels worden rapportages gedefinieerd en met een enkele muisklik gegenereerd. Hierbij staan oneindig veel mogelijkheden tot de beoordeling van uw gegevens tot uw beschikking. Het dashboard is individueel aanpasbaar en beschikt over veel filter- en sortering-mogelijkheden, alsook diverse grafieken. Hiermee bent u in staat maximaal inzicht te krijgen en te houden over uw bedrijfsprocessen.

Omzetanalyse

Voor productiebedrijven en handelsondernemingen in het midden- en kleinbedrijf is een eenvoudige en gedetailleerde omzetanalyse van groot belang. Het bijsturen van het in- en verkoopproces is ronduit onmogelijk zonder over actuele data te beschikken. MyFactory.MIS biedt gebruikersvriendelijke en omvangrijke mogelijkheden tot het analyseren van de omzet. Hiermee kunt u betere in- en verkoopbeslissingen nemen.

De omzetanalyses kunnen zowel in lijstvorm als in grafieken worden weergegeven. Daarbij kunnen omzetten worden gefilterd op basis van diverse criteria, zoals artikel, klant, vertegenwoordiger of leverancier. Een geo-rapport toont de omzet verdeeld naar regio en zorgt voor een duidelijk en intuïtief overzicht. MyFactory.MIS vereenvoudigt een doelgerichte coördinatie van uw bedrijfsactiviteiten door middel van gedetailleerde en exacte analyses.

Grafische verkoopanalyse

MyFactory.MIS toont omzetten in lijsten of in gebruikersvriendelijke, intuïtief te interpreteren grafieken en diagrammen.

Budgettering

Naast de exacte planning van omzet en kosten is ook de controle en beheersing van kosten van essentieel belang voor het behalen van een positief bedrijfsresultaat. Dit gebeurt in de regel aan de hand van opgestelde budgetten. Basisvoorwaarde voor een eenvoudige budgetbewaking is de integratie van de financiële administratie en het informatiesysteem in de ERP applicatie. MyFactory.MIS biedt op deze manier de mogelijkheid budgetten in te zien, afwijkingen te registreren en prognoses te maken.

In MyFactory.MIS kunt u onbeperkt budgetten aanmaken en beheren. Elk budget kan aan een grootboekrekening worden gekoppeld. Het vergelijk met voorgaande perioden vergt niet meer inspanning dan slechts een enkele muisklik. Veelvuldig gebruikte budgetten kunnen simpelweg worden gekopieerd en aangepast. De analyse van de budgetten vindt plaats in een overzichtelijk en gebruikersvriendelijk dashboard. Op deze manier vergemakkelijkt MyFactory.MIS een comfortabele en effectieve budgettering.

Financieel 

Met MyFactory.FMS koppeling met Twinfield beschikt u over een moderne boekhouding voor uw onderneming. Het omvat het hele scala aan functies benodigd voor een professionele, financiële administratie.

Financiële administratie

Is uw boekhouding direct in de ERP software aanwezig of maakt u gebruik van zelfgemaakte koppelingen? Binnen MyFactory kunt u gebruikt maken van de koppeling naar bijvoorbeeld Twinfield. Hierin kunnen magazijnboekingen, verkoop en inkoop en kostenplaatsen en financiële boekingen worden uitvoeren. De verbinding is bi-directioneel. Dus ingescande documenten en betalingen worden ook weer direct verwerkt in MyFactory.

De uitwisseling met Twinfield gebeurt via de standaard Twinfield XML uitwisseling van journaalposten. Periodieke afsluitingen en BTW afdracht zijn vanzelfsprekend ook gewoon beschikbaar.

Stamgegevens

BTW relevante boekingen worden al naar gelang de periode in een overeenstemmende tabel geplaatst en daar vandaan worden BTW facturen opgesteld.

Internationale betalingen

Voor bedrijven die internationaal ondernemen, zijn uitgebreide mogelijkheden voor afwijkende BTW systemen.

Betalingsverkeer

Hoe groter de onderneming, des te belangrijker wordt het een duidelijk overzicht van het betalingsverkeer te behouden. Een correcte en geautomatiseerde verwerking van de betaling is middels enkele standaardregels te realiseren.

MyFactory.FMS met Twinfield koppeling ondersteunt diverse standaarden, waaronder ISO 20022 en SEPA. Uitwisseling van gegevens zorgt voor een snelle verwerking van inkoopfacturen.

Betalingsherinneringen

In de regel is het opstellen en versturen van betalingsherinneringen geen geliefde opgave, ten eerste omdat het vaak een veelomvattende, handmatige taak is en ten tweede is de ontvangende partij uiterst gevoelig voor fouten in een aanmaning. Met MyFactory.FMS wordt het aanmaningsproces vergaand geautomatiseerd wat het werk en de foutmarge sterk reduceren. De condities voor de betalingsherinneringen bepaalt u zelf deze komen direct binnen via de Twinfield koppeling.

De niveaus hiertoe zijn ruimschoots voldoende en kunnen op individueel niveau worden ingesteld. Eventuele boetes kunnen per vordering worden ingesteld en automatisch door MyFactory.FMS worden berekend. Er kunnen lijsten met (naderende) betalingsachterstanden worden gegenereerd, die vervolgens vrijgegeven of aangepast kunnen worden. Op deze manier zorgt MyFactory.FMS voor een efficiënte en effectieve dunning.

Analyses

Naast het correct en rechtmatig bijhouden van de financiële transacties ligt een belangrijke taak van het financieel management in het verschaffen van betrouwbare overzichten ten behoeve van de aansturing van de onderneming. Daartoe biedt MyFactory.FMS niet alleen balansen en grootboekrekeningen, maar bijvoorbeeld ook analyses van budgetten, periodeoverzichten en resultatenrekeningen.

Specifieke analyses zijn eveneens mogelijk. Kengetallen worden afhankelijk van de branche bepaald, maar kunnen uiteraard ook op unieke situaties worden aangepast en opgeslagen. Op deze manier beschikt u over een omvangrijk overzicht van de voor u essentiële informatie en legt daarmee de basis voor een succesvolle aansturing van uw organisatie. Overzichten van openstaande posten inclusief geschiedenis en journaalboeken maken de module compleet. De uitgebreide analysemogelijkheden van MyFactory.FMS zorgen voor een eenvoudig en veelomvattend overzicht.

Geïndividualiseerde analyses

Met MyFactory.FMS creëert u uw eigen analyses, en kunt u met slechts een enkele muisklik over juist die informatie beschikken die voor u van belang is.

Benchmarking

Maak gebruik van voorgeconfigureerde branchegegevens of raadpleeg eigen berekeningen om inzicht in de ontwikkeling van de onderneming te verkrijgen.

Kastransacties

Boekingen op depositorekeningen kosten de onderneming veel tijd. Vaak zijn medewerkers zonder enige boekhoudkundige kennis betrokken bij het registreren van de kastransacties. Ze maken gebruik van externe applicaties en papieren facturen die gedigitaliseerd en verwerkt moeten worden. MyFactory.FMS met Twinfield biedt zelfs de onervaren medewerker een gebruiksvriendelijk systeem dat het boeken van inkomsten en uitgaven sterk vereenvoudigt.

Voorgeprogrammeerde boekingsregels zorgen voor een intuïtieve workflow. De boekingsregels kunnen uiteraard op uw organisatie en de medewerkers worden aangepast. Posten kunnen naderhand nog worden aangepast. Dit bevordert een goede samenwerking tussen medewerkers en de boekhouding.

 

E-commerce

Moderne bedrijfssoftware speciaal voor online ondernemen. 

Een snel op te zetten webwinkel, een schaalbaar e-commerce platform of een uitgebreid B2B klantportaal, MyFactory biedt een volledig geïntegreerd platform zonder de noodzaak terug te moeten vallen op extra interfaces.

De concurrentie in de markt van webwinkels is zeer intens. Het is daarom van groot belang over de juiste marketing- en verkooptools te beschikken als webwinkel-eigenaar. MyFactory.e-commerce biedt u de functionaliteiten die nodig zijn voor het winnen, binden en uitbouwen van klanten. Ten behoeve van zoekmachine-optimalisatie (SEO) biedt het systeem ondersteuning voor de export naar externe portalen en cross selling mogelijkheden.

MyFactory.e-commerce biedt uitgebreide mogelijkheden om de communicatie met de klant te automatiseren en te vereenvoudigen. Zo kunt u e-mail templates opstellen en automatisch orderbevestigingen per e-mail versturen. Verder zijn er talrijke functies die het opstellen van nieuwsbrieven of couponacties vergemakkelijken. Met de inzet van MyFactory.e-commerce bent u in staat uw webwinkel professioneel en efficiënt te beheren.

Taal & valuta

De MyFactory webwinkelsoftware ondersteunt automatische landherkenning en laadt als zodanig uw webpagina’s met de juiste taal, valuta en BTW regelingen.

Responsive design

Optimale klantbeleving door het automatisch aanpassen van het formaat van de webpagina’s al naar gelang het type apparaat wordt gebruikt, of het nu een desktop, tablet of smartphone betreft.

Shop templates

Meteen klaar voor gebruik dankzij voorgeprogrammeerde templates, die uiteraard op uw wensen zijn aan te passen

Promotiecodes & nieuwsbrieven

Start rechtstreeks vanuit de webwinkelsoftware een campagne met bijbehorende promotiecodes op en gebruik de nieuwsbrief-functionaliteit voor een effectieve klantbenadering.

Vereenvoudigde communicatie

Stuur klanten automatisch bevestigingsmails met gepersonaliseerde bijlagen door gebruik te maken van PDF-templates en workflow regels

Artikelvarianten

Unieke producten en producten met diverse uitvoeringen, bijvoorbeeld verschillende kleuren of afmetingen

Product marketing

Met MyFactory.e-commerce kunnen producten eenvoudig worden geëxporteerd naar vergelijkingssites of voor het realiseren van cross selling (denk aan vergelijk.nl of bol.com)

SEO

De structuur van de webwinkel is zoekmachinevriendelijk en geoptimaliseerd voor OnPage

MyFactory webwinkel referenties

Ervaar het zelf – MyFactory webwinkels Live: www.rotel.ch | www.kisag.de | www.ergoswissconfig.com | www.kaffeewelt.ch | www.discomoebel.ch

Social & mobile

MyFactory.e-commerce is met voorgeprogrammeerde formulieren en Social Media integratie perfect ingericht voor de diverse sociale netwerken en het mobiel ondernemen van vandaag de dag.

E-commerce

De hedendaagse online consument verwacht een perfect functionerende en gebruiksvriendelijke webshop. De grote webwinkels zetten de standaard, wat vaak tot teleurstelling bij de kleinere aanbieders leidt. Voor het midden- en kleinbedrijf is het een grote uitdaging bij de tijd te blijven. MyFactory.e-commerce biedt u de tools om aan de hoge verwachtingen van de online consument te voldoen. Workflows voor nieuwe aanmeldingen en een uitgebreide rechten-structuur zorgen een uiterst gepersonaliseerde beleving van de website. Verkoopcondities kunnen per klantgroep of zelfs per specifieke klant worden toegekend.

Per bestelling kunnen de betaal- en verzendcondities worden ingezien, bewerkt en opgeslagen. Via de functie “snel bestellen” kunnen aangemelde klanten snel en eenvoudig (herhaal)aankopen doen. Met behulp van een lijst met favorieten kunnen klanten hun aankoop tussentijds opslaan en op een later tijdstip voortzetten. De klant ervaart een uiterst professionele webwinkel, een ervaring die vaak alleen maar is weggelegd voor de grootste spelers in de markt. Start nu eenvoudig en snel een professionele webwinkel met MyFactory.e-commerce!

Bestellingen

Na afronden van een bestelling worden automatisch de benodigde documenten gegenereerd en in MyFactory verder verwerkt.

Klanten

Klantspecifieke condities en voorwaarden zijn in professionele webshops vanzelfsprekend. Dit is zonder ondersteunende software en vergaande automatisering gewoonweg niet te realiseren. Daarom biedt MyFactory.e-commerce omvangrijke mogelijkheden voor de integratie van klantspecifieke parameters. De webshop grijpt rechtstreeks terug op deze parameters in MyFactory.e-commerce en kan op deze manier meteen de juiste condities weergeven.

Bestellingen zetten workflows in gang en zorgen voor automatische gegenereerde berichten en een onmiddellijke verwerking van de opdrachten. Verzendinformatie, prijzen, kortingen en BTW afspraken kunnen op klant-niveau worden ingegeven. Op deze manier maakt MyFactory.e-commerce een individuele benadering van uw webwinkel-klant mogelijk, en zorgt daarmee voor een hogere klanttevredenheid en uiteraard een hogere omzet.

Klantportaal

Tegenwoordig kan men niet meer voorbij gaan aan een professioneel ogend klantportaal, uiteraard voorzien van een uitgebreid content management systeem (CMS). Webwinkel-eigenaren staan voor een dilemma: gebruik maken van een CMS zoals Joomla of WordPress en dit te koppelen aan een vaak ontoereikend winkelsysteem of de webshop als uitgangspunt nemen en dan vaststellen dat de inhoud niet voldoende flexibel in te vullen is. MyFactory.e-commerce combineert de voordelen van een content management systeem en een webwinkel in een geïntegreerde en effectieve totaaloplossing.

Zo worden voorgeprogrammeerde portaal-templates met het systeem meegeleverd. Deze templates kunnen aan uw wensen worden aangepast en aangevuld met extra content-pagina’s. Of uw klanten nu gebruik maken van een smartphone, tablet of dekstop, responsive design zorgt voor het automatisch aanpassen van de paginaweergave.

Informatie-uitwisseling

Vooral bij het online ondernemen is het eenvoudig integreren van externe informatiebronnen onmisbaar. Hierbij komt meteen de comptabiliteitsvraag naar boven: bepaalde informatie laat zich rechtstreeks vanuit de eigen bedrijfsapplicaties integreren, weer andere informatie vergt veel handwerk en foutgevoelige interfaces. MyFactory.e-commerce biedt via een XML-interface een eenvoudige en universele im- en export van gegevens. Of het nu om artikelgegevens, prijs, bestanden, afbeeldingen of documenten gaat, alle benodigde informatie is op deze manier eenvoudig te integreren.

Artikelgegevens

Prijsafspraken en kortingen. MyFactory.e-commerce biedt zelf te bepalen condities per klantgroepen en kwantumkortingen als ook valuta-omrekeningen met de automatische landherkeninng.

Realtime voorraad

De webwinkel biedt inzicht in de werkelijke voorraad en levertijden door een rechstreekse koppeling met de informatie uit MyFactory.

Productafbeeldingen & documentatie

Klantverwachtingen met betrekking productomschrijvingen en aanvullende informatie zijn hoog en nemen alsmaar toe. Met name afbeeldingen en uitvoerige beschrijvingen in bijlagen zijn bepalend voor het al dan niet verkopen van een artikel. Het is derhalve van groot belang dat deze functionaliteit in de webwinkelsoftware is inbegrepen. In MyFactory.e-commerce kunnen productafbeeldingen en aanvullende bestanden rechtstreeks via het systeem worden toegevoegd of via een FTP-upload plaatsvinden.

De afbeeldingen passen zich automatisch aan de grootte van het beeldscherm van smartphone, tablet of dekstop aan en kunnen met een Lightbox functionaliteit worden vergroot. Documenten kunnen worden gegroepeerd en overzichtelijk worden weergegeven. Op deze manier kunt u makkelijk en snel uw webwinkel voorzien van aanvullende informatie, grafieken en productafbeeldingen om zodoende de conversieratio te doen toenemen.

Uploaden productafbeeldingen

Voor het eenvoudig uploaden van afbeeldingen staat naast een FTP-toegang een rechtstreekse upload vanuit MyFactory tot uw beschikking.

Productcatalogie

MyFactory.e-commerce biedt een geïntegreerd catalogussysteem wat het sorteren van artikelgroepen tot op een vergaand niveau mogelijk maakt.

 

 

HRM

Human resource management

De HRM module is ideaal voor het bijhouden van alle medewerker gerelateerd eigenschapen inclusief verlof aanvragen.

Tijdregistratie
De tijdregistratie vormt de basis voor alle facturen aan klanten (bij opdrachten) en voor de salarisgegevens van een medewerker.
Een krachtige tijdregistratie maakt het mogelijk om met weinig moeite diensten met betrekking tot een bestelling, een project of een klant weer te geven. Al het uitgevoerde werk kan dus op elk moment eenvoudig worden gevolgd in myfactory.HRM.

Arbeitscontracten
Met myfactory.HRM kunnen alle gegevens van medewerkers worden vastgelegd binnen een bedrijven. Op basis van de geregistreerde werktijden worden automatisch rekeningen voor externe bedrijven gegenereerd. Een ander goed voorbeeld van de geïntegreerde aanpak binnen myfactory. Onder leasing kan enerzijds worden verstaan ​​een tijdelijke overgang van de arbeidsrelatie van een werknemer van het ene bedrijf naar het andere, anderzijds als een permanente verandering van werkgever van de werknemer.

 

PPS

De oplossing voor uw gehele productieketen. 

MyFactory.PPS voorziet u van een duidelijk overzicht van de beschikbare en ingezette middelen, hoe deze ingezet/benut kunnen worden en het direct doorboeken ervan. Uitgangspunt voor een efficiënte planning en sturing van het productieproces is de beschikbaarheid van actuele en gedetailleerde stamgegevens. Bijzonder belangrijk is het correct registreren en inzetten van werknemers, resources, kosten en tijd. MyFactory.PPS brengt deze informatie duidelijk in beeld en legt daarmee de basis voor een goed planning.

Hierbij kan rekening worden gehouden met de bewerkingstijd en kosten en resourcegebonden en -ongebonden kosten. Ook variabele tijd- en kostenposten zijn toonbaar en resources kunen in logische groepen worden samengevoegd. In een overzicht van alle werkzaamheden en werkplekken levert MyFactory.PPS alle informatie rechtstreeks uit het ERP-systeem die voor een correctie aansturing van de productie nodig is.

Bewerkingen met resource-gebonden en -ongebonden kosten en tijden

Door gebruik te maken van de wisselwerking tussen bewerkingen en het resultaat op de middelen maakt een snellere en doelgerichtere planning mogelijk

Resources/resource-groepen

Met behulp van zelf te bepalen kenmerken kunnen resources in groepen worden ingedeeld en bijvoorbeeld als resource-groep aan een bewerking worden toegekend.

Stuklijsten

Een belangrijk onderdeel van het aansturen van het productieproces gebeurd door middel van stuklijsten. Om het productieproces vlekkeloos te laten verlopen, vergt het opstellen, beheer en onderhoud van deze stuklijsten veel aandacht. MyFactory.PPS biedt veel mogelijkheden voor het eenvoudig opstellen en beheer van stuklijsten. Zo bevatten de lijsten niet alleen materialen, bewerkingen en assemblages, maar ook de benodigde documenten zijn inbegrepen, inclusief de versiebeheer.

Stuklijsten in MyFactory.PPS zijn individueel aanpasbaar en oneindig diep te structuren binnen het productieproces. Zowel structuurstuk-lijsten, als ook kwantitatieve en modulaire stuklijsten worden ondersteund en bieden waardevolle informatie voor de kostprijsberekeningen. Door onder andere verschillende leveringseenheden in ogenschouw te nemen en een uitgebreide subartikel functie, ondersteunt MyFactory.PPS een effectieve coördinatie en planning van uw productie.

Stuklijsten

Stuklijsten bestaande uit materialen, bewerkingen, assemblages en documenten

MyFactory.PPS biedt uitgebreide stuklijsten met alle relevante informatie, inclusief versie-historie.

Versiebeheer van stuklijsten

Voor een optimale structuur van stuklijsten en andere documenten in MyFactory.PPS Is het mogelijk een volledige track-and-trace uit te voeren inclusief versie-historie.

Planbord

Beschikbare middelen en de inzet daarvan zijn met behulp van het planbord grafisch weer te geven en biedt hiermee de productieplanning het gewenste overzicht. Het productieproces is veelal uiterst complex met veel samenhang en afhankelijkheden. Voor het snel en doelgericht coördineren van het proces is het met één muisklik beschikbaar hebben van overzicht wenselijk. MyFactory.PPS biedt omvangrijke beheersinstrumenten die deze zwaar taak zo eenvoudig mogelijk maken. Alle opdrachten worden in een overzichtelijk dashboard weergegeven en kunnen daarvandaan worden vrijgegeven voor productie.

De beschikbaarheidswizard helpt bij het identificeren van de benodigde middelen en de inzet ervan. Beschikbare capaciteit is eenvoudig terug te zien in het grafisch vormgegeven planbord en kan via de automatische vrijgave-protocollen meteen worden ingezet. Leveringsoverzichten, werklijsten en overzicht van de restanten zijn handig handvaten hiervoor. Op deze manier zorgt MyFactory.PPS voor een efficiënte planning en aansturing van het productieproces.

Analyse

Overzicht productieopdrachten

Via MyFactory.PPS heeft u op elk moment een overzicht van de openstaande opdrachten, de vrijgave ervan en de beschikbare middelen.

Beschikbaarheidswizard

Voor het vrijgeven van productieopdrachten heeft men via de beschikbaarheidswizard snel inzicht in de beschikbare middelen en kunnen deze eenvoudig worden gereserveerd of ingezet.

Leveroverzicht productie

Bij een productieopdrachten die uit een verkooporders komt kan men altijd de actuele status, de opdrachtbevestiging en de productieopdrachten rechtstreeks inzien.

Planbord

Het grafisch vormgegeven planbord geeft een duidelijk en gebruiksvriendelijk overzicht van de planning en verbruik van de verschillende resources in de onderneming.

Productiecalculatie

Ondersteunt uw huidige software uw onderneming voldoende bij het tijdig en doeltreffend plannen van een productie opdracht? Biedt deze software aansluitend ook voldoende mogelijkheden om betrouwbare, economische analyses te maken? Zijn de beschikbare rekenmethodes aan te passen op uw specifieke bedrijfssituatie? Bent u in staat aanpassingen te doen op individuele opdrachten of verbeteringen rechtsreeks door te voeren? MyFactory.PPS biedt u een omvangrijk instrumentarium om een gebruiksvriendelijke en doelgerichte productiecalculatie te maken.

Zo vindt de verdeling van directe kosten, overheadkosten en totaalposten plaats op basis van definities die zowel in de voor- als nacalculatie individueel kunnen worden aangepast. Met de geplande kosten doorlopend als referentie behoudt u te allen tijde het productieresultaat in het oog. Met sjablonen voor wederkerende opdrachten bespaart u met MyFactory.PPS waardevolle tijd in het calculatieproces.

Proces productiecalculatie

Voor de economische planning en controle van het productieproces is het van essentieel belang dat er exacte berekeningen te kunnen beschikken. Daarbij moet uw bedrijfssoftware flexibel genoeg zijn om met bedrijfsspecifieke situaties om te kunnen gaan. MyFactory.PPS biedt de mogelijkheid tot het opstellen van eigen calculatieschema’s voor de benodigde flexibiliteit. Directe en indirecte kosten kunnen zowel in de voor- als nacalculatie worden toegewezen.

De geplande en daadwerkelijke kosten zijn niet alleen tijdens de nacalculatie, maar ook reeds tijdens het productieproces met elkaar te vergelijken. Zodra alles volgens uw wensen is geconfigureerd, kunt u via MyFactory.PPS snel en efficiënt calculaties uitvoeren. Voortschrijdende inzichten kunnen meteen in het systeem worden verwerkt en maken een continue verbeteringsproces mogelijk.

Oneindige calculatieschema's

Voor zowel voor- als nacalculatie zijn eigen calculatieschema’s met directe en indirecte kosten, alsook verzamelposten te definiëren.

Kostenvergelijking

Eenvoudig vergelijken van geplande en daadwerkelijke kosten.

Productieproces

De aansturing van een productieproces stelt hoge eisen aan de medewerkers en de bedrijfssoftware. Het is belangrijk dat de specifieke eisen en eigenaardigheden van de onderneming, alsook verschillende methodieken van planning en uitvoering hierbij in beschouwing kunnen worden genomen. MyFactory.PPS biedt een groot scala aan functie en ondersteunt hiermee een efficiënte productie. Zo kunnen opdrachten handmatig, via de verkooporder of vanuit de planning worden opgesteld en desgewenst aangepast.

De status van een opdracht is op elk moment in te zien. Elke medewerker krijgt afhankelijk van het functieprofiel een voor hem of haar passend overzicht. Het inplannen van een order kan aan de hand van de benodigde productiestappen of terugrekenend uitgaande van de leverdatum. Vanwege de volledige integratie kunnen de middelen rechtstreeks in MyFactory.ERP worden gereserveerd.

Productieproces

Productieplanning met keuzemogelijkheid «make or buy»

Als tijdens de productieplanning een stuklijst-artikelen Moet worden gebruikt kan flexibel een keuze worden gemaakt tussen zelf produceren of bestellen.

Aanpassen van de productieopdracht vanuit het verkoopdocument

Stuklijsten kunnen per opdracht worden aangepast en rechtstreeks in spoedopdrachten en opdrachtbevestiging worden omgezet.

Productie aansturen op basis van status

MyFactory.PPS biedt op willekeurig moment inzicht in de status van de productieopdrachten: «geregistreerd», «ingepland», «vrijgegeven», «in productie» en «voltooid»

Uitbestedingen

In de huidige economie ligt het uitbesteden van (een deel van) het productieproces voor de hand, zeker als daarmee dezelfde kwaliteit voor een lagere prijs kan worden gegarandeerd. Dit, soms tot onvrede van de planningsmedewerkers omdat de coördinatie van een extern productieproces meer inspanning vergt. MyFactory.PPS biedt met de uitbesteding-module een omvangrijk instrument om het plannen en beheer ervan sterk te vereenvoudigen en bespoedigen.

Zo kunnen bijvoorbeeld extern geproduceerde artikelen, halffabrikaten of uitbesteding-processen in MyFactory.PPS geïntegreerd worden. Protocollen hiervoor zijn per uitbesteding-proces vast te leggen. Denk hierbij aan het verplicht of optioneel extern produceren van bepaalde onderdelen. Dergelijke artikelen kunnen eveneens een verwerkingsprocedure doorlopen. De bestelling kan automatisch verlopen, net als het uit- & omboeken van de artikelen en het opstellen van de benodigde documenten. En dit is ook mogelijk tijden het productie proces als dit nodig is.


 

Add-ons 

PHONE


Verbeter de klantervaring en vereenvoudig het verkoopproces met MyFactory.Phone. Door een koppeling te maken tussen de telefooncentrale en MyFactory krijgen medewerkers automatisch de juiste gegevens van de persoon aan de andere kant van de lijn voor ogen. Omgekeerd kan uiteraard ook rechtstreeks vanuit het CRM pakket, met een enkele muisklik een gesprek worden gestart. Het individueel ingeven van telefoonnummers is niet langer nodig.

Ontbreekt er in bovenstaand overzicht toch nog een business-tool die voor uw onderneming essentieel is?

Vertel het ons. We houden van de uitdaging om te innoveren.

Schermafbeelding 2020-03-04 om 00.11.51

U krijgt sowieso als dank voor het lezen van de tekst een gratis kop koffie van ons.

En desgewenst kunnen we een maatwerk-oplossing voor uw probleem ontwikkelen.